Bo hos oss

 

Välkommen till BRF Ringblomman i Partille

 

Varmt välkommen som medlem i BRF Ringblomman i Partille! Hoppas att du kommer att trivas i din nya lägenhet, i vår fina trädgård och i området runtomkring.
Som nyinflyttad finns det säkert saker du undrar över och därför vill vi här ge lite information.

 

I föreningens Stadgar finns angivet det mesta som gäller ordningsregler och ansvarsfördelning, men här följer i korthet några punkter som kan vara bra att tänka på:

 

-  Du bestämmer själv vad du vill göra i lägenheten och du får måla, tapetsera samt utföra mindre ombyggnader och reparationer. Men om du vill ändra befintliga ledningar för avlopp eller vatten eller göra förändringar i bärande konstruktioner, så måste du söka styrelsens tillstånd.

-  Vid renovering av badrum skall våtrumsintyg krävas.
Om det ska göras stora arbeten som tar lång tid och väsnas mycket kan det vara bra att säga till de närmsta grannarna, eller sätta upp en lapp på anslagstavlan. Särskilt viktigt är det att i god tid informera om vattnet behöver stängas av.

 

-  Spisfläkten i lägenheten är även en del i fastighetens ventilationssystem och kan inte bytas ut mot någon annan typ. I fläkten sitter två filter, vilka skall bytas två gånger per år och dessa delas kostnadsfritt ut till respektive lägenhet. Själva bytet ombesörjer du själv.

 

-  Med lägenheten skall, förutom lägenhetsnycklar, följa 3 styck nycklar som går till allmänna utrymmen och dessa är föreningens egendom. Förlorad nyckel ersätts till dagspris.

 

-  Föreningen är ansluten till Telia Fiber för TV, Bredband och Telefoni och i lägenheten finns Router och TV-box inklusive Fjärrkontroll för Telia fibernät. Dessa är föreningens egendom och tillhör lägenheten. TV-utbudet utgörs av ett grundutbud som ingår i månadsavgiften. Eventuell utökning av programutbudet ombesörjes och betalas av dig själv.

 

-  Soprummet är endast till för hushållssopor. För återvinning av förpackningar och tidningar finns en station på andra sidan Lexbyvägen och för möbler, vitvaror och annat skrymmande hänvisas till återvinningscentralen. Återvinningskort tillhandahålles av kommunen.


-  I föreningen finns en föreningslokal om ca 36 m2, som används för gemensamma sammankomster. Förutom bord och stolar finns ett pentry och en bäddsoffa och medlemmar kan hyra lokalen för övernattande gäster. Lokalen bokas via lista i lokalen, eller via hemsidan.


-  Vi brukar ha en del sammankomster under året, då vi träffas, äter något gott och umgås i största allmänhet. Detta meddelas på anslagstavlan i entrén.

 

Om det är något du undrar över, så är du alltid välkommen att kontakta någon i styrelsen.IMG_1392
IMG_1293
IMG_1394
IMG_1393
IMG_1250
IMG_1397
IMG_1396
IMG_1404
IMG_1401
IMG_1402
IMG_1399
IMG_1403
IMG_1400